16 september 2011

(Arbets)livets hårda skola, nu i bokform!

Arbetslivet är ingen höjdhoppstävling där den som hoppar högst vinner, utan bär snarare tydliga drag av ett spel. Med regler ...

... och lär du dig reglerna kan du nå dit du vill. Varsågod! Här har du 200 smarta (och ibland fula) knep. Vissa passar ibland, andra passar inte alls, men en sak är säker: det är galet rolig läsning!

Ur boken:

Lämna matlådorna hemma. De är oerhört bra för hushållsekonomin och säkert också för hälsan men utstrålar allt annat än elegans ...

Svara alltid "Jag löser det". Även om du måste bita dig i tungan för att inte ställa tjugo följdfrågor: "Eeeh ... var får jag numret till den och den. Hur ska jag ..." Etc. Efter en handfull "Jag löser det" kommer du att framstå som firmans nya hopp.

Statistiken talar sitt tydliga språk: långa människor tjänar bättre än korta. Så dra till med klacken!

Det är absolut förbjudet att frivilligt ta på sig hushållsnära uppdrag av typen plocka i eller ur diskmaskinen, torka borden i köket, fylla på toalettpapper eller vattna blommorna. Vi upprepar: Absolut förbjudet!

En väldigt mysig sak med ens småbarn är att de vill kramas. Många gånger med fingerfärg, smör, lera eller dylikt på händerna. Detta medför att du får en fläck på baksidan av axeln som du kanske inte noterar. 

Roliga mejl med katter som drattar i badkaret förbehåller du dina vänner utanför jobbet. Likaså kedjemejl. Förresten, sluta skicka till vännerna också, alla hatar dem.

Boken finns att köpa i bokhandeln eller på adlibris och bokus. Och på vår hemsida förstås!

Inga kommentarer: